Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Άξιζε τον βαθμό ο Αχιλλέας



Στο βαρύ τερέν του γηπέδου Γιαννακοχωρίου και υπό συνεχή βροχόπτωση καθ΄ όλοι  την διάρκεια του αγώνα διεξήχθη το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Αχιλλέα και Κοπανού με νικητή τους φιλοξενούμενους που στάθηκαν πιο τυχερή  χάρη στην φάση του 72΄λεπτού όταν ο Γραμματικός  κατάφερε με πλασέ μετά από σέντρα του Σπανού να σκοράρει γράφοντας   το 0-1 για τους φιλοξενούμενους  ,ένα γκολ που δίκαια διαμαρτυρήθηκαν η γηπεδούχοι καθότι  ο σκόρερ ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ, πάρα ταύτα ο διαιτητής και επόπτης   κατοχύρωσαν το γκολ  που έμελε να είναι και το τελικό.

Η νεανική ομάδα του Αχιλλέα σαφώς καλύτερος από το παιχνίδι τις πρεμιέρας με τον ΦΑΣ Νάουσα κατάφερε να σταθεί όρθια και να δυσκολέψει αφάνταστα τις έλειπε όμως η τύχη απέναντι σε μια ομάδα που έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα για το ρόστερ του αποκτώντας  ικανούς και πεπειραμένους παίκτες.  



Στο πρώτο 45΄ κυριάρχησε περισσότερο η δύναμη που διέκρινε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να σημειωθούν  για κάθε ομάδα μόνο  2 φάσεις χωρίς ωστόσο  να σημειωθεί κάποιο γκολ.


Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλαξε περισσότερες συγκινήσεις στους    60 και πλέων φιλάθλους  που σημειωτέων παρακολουθούσαν κάτω από συνεχή βροχόπτωση.

Στο 55΄λεπτό θα μπορούσε ο Αχιλλέας να προηγηθεί όταν το πλασέ του Παρθενόπουλου η μπάλα κώλυσε στα νερά εκατοστά πριν την γραμμή του τέρματος με αποτέλεσμα ο Αντιφάκος με αυτοθυσία να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 63΄και πάλη ο Αχιλλέας είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ ωστόσο το ψηλοκρεμαστό σούτ του Στογιάννου πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Αντιφάκου.


Σειρά των φιλοξενουμένων να χάσουν καταπληκτικές ευκαιρίες με τον Σπανό 66΄και Πέτγαζλη 69΄ωστόσο ο Ηλιάδης αντέδρασε σωστά και αποσόβησε τους κινδύνους που διαγράφονταν για την εστία του, κάτι όμως που δεν κατόρθωσε στο 72΄όταν σε κάθετη σέντρα σουτ του Σπανού ο Γραμματικός   βρέθηκε στην πορεία τις μπάλας και από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ χωρίς να το υποδείξει ο επόπτης κατάφερε να σημειώσει παρά την αρχική απόκρουση του Ηλιάδη το πολυπόθητο γκολ . Η έντονες και δικαιολογημένες  διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον διαιτητή δεν απέδωσαν καρπούς .

Κάτω από το φάσμα τις δεύτερης ήττας οι παίκτες του Αχιλλέα παρά την κούραση  προσπάθησαν κάτι να πάρουν από το παιχνίδι και θα μπορούσαν να το επιτύχουν εάν ο Αντιφάκος  δεν απογειωνόταν στο γάμα   τις εστίας του και να αποσοβήσει το  βέβαιο γκολ  από την κεφαλιά του Καραμεταξά , ενώ στις καθυστερήσεις λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητού ένα ακόμη σουτ τον γηπεδούχων  αποκρούσθηκε από αμυντικό πάνω στην γραμμή του τέρματος, αφήνοντας τους γηπεδούχους με την πικρία της ήττας.

 Η διαιτητική τριπλέτα  αποτελούμενη από τον κ.. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο Δ. και Νησελίτη.  ήταν κάκιστη και δικαίως αφήνει με αρκετά παράπονα τους γηπεδούχους ,να σημειώσουμε δε ότι πέρα από το γκολ οφσάιντ που δεν ακύρωσε όπως όφειλε, έδωσε πάνω από πενήντα φάουλ εις βάρος των γηπεδούχων σχεδόν σε κάθε επαφή παίκτη μας με αντίπαλο, ενώ κιτρίνισε αρκετούς παίκτες μας από νωρίς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και με κόκκινη. Θεωρούμε ότι η ομάδα του ΓΑΣ Κοπανού είναι μία από τις καλύτερες ομάδες τις Α1 και δεν χρειάζονταν στον συγκεκριμένο αγώνα την βοήθεια των διαιτητών.                                                              
Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ., Σακελλάρης, Γκέτσος, Μπαξεβάνος, Μπράτσης, Καραμεταξάς, Γιαμαλίδης, Κοσμάς (82′ Βακαλίδης), Στογιάννος, Παρθενόπουλος.
ΓΑΣ Κοπανού : Αντιφάκος, Τζιβάρας, Κελέσμητος, Σιδηρόπουλος Θ., Χαραλαμπίδης, Κατσουγιαννόπουλος (46′ Ντόγος), Μπούφι, Σπυρίδης (90′ Δάιος), Σιδηρόπουλος Β. (59′ Γραμματικού), Σπανός, Πέτγαζλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα