Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Λαβώθηκε στην Αχίλλειο πτέρνα ο Αχιλλέας (φώτο)



Στα σημεία κέρδισε τελικά ο ΦΑΣ Νάουσα τον συντοπίτη του Αχιλλέα (ομάδα με μηδέν μπάτζετ φέτος) που θα μπορούσε εάν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες μας  σε κάποιες ευκαιρίες που τους δόθηκαν να πάρουν ακόμη  και θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΦΑΣ Νάουσα σαφώς πιο έμπειρη ομάδα αφού διαθέτη παίκτες που αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες με προσόντα όπως η άριστη τεχνική κατάρτιση τους   και η πολύ καλή φυσική κατάσταση που διαθέτουν ήταν για τον Αχιλλέα  εξαρχής δύσκολο να τον αντιμετωπίσει. Πάρα ταύτα η ομάδα μας κοίταξε στα μάτια των αντίπαλο της και κατόρθωσε να φέρει εν μέρει το παιχνίδι στα μέτρα του προσπαθώντας να εκμεταλλευτή της ελάχιστες αδυναμίες τις αντιπάλου ομάδας.

Το φιλμ του αγώνα:

Το πρώτο 15΄λεπτο κύλησε χωρίς τις  μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν μιας και καταναλώθηκε περισσότερο σε αναγνωριστικό παιχνίδι.

Την  πρώτη καλή ευκαιρία για να σκοράρει την είχε ο Αχιλλέας στο 18΄ λεπτό όταν ο Κακούδης βρέθηκε απέναντι από τον Σταματέλο το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε με υπερένταση ο έμπειρος τερματοφύλακας των γηπεδούχων.  

Ότι δεν κατάφερε ο Αχιλλέας στο 18΄λεπτο το κατάφερε η Νάουσα στο 21΄ λεπτό το 1-0 για την Νάουσα όταν σε σουτ που επιχείρησε ο Καφές η μπάλα αποκρούστηκε βρίσκοντας το χέρι  επιθετικού της Νάουσας καταλήγοντας στον επερχόμενο Σαρηγιαννίδη που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Ηλιάδη ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Καλές ευκαιρίες χάθηκαν στο 37 και 42΄για την Νάουσα με τον Καφέ και Νίκου αντίστοιχα που δεν κατόρθωσαν να νικήσουν τον εξαιρετικό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Ηλιάδη.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου  ο Αχιλλέας κατόρθωσε να φέρει στα ίσια τον αγώνα όταν ο Καραλιόπουλος σε εκτέλεση φάουλ η μπάλα αποκρούστηκε από το τείχος των γηπεδούχων για να στρωθεί στο Κακούδη  όπου από πλάγια θέση με ευθύβολο δυνατό σουτ να ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάουσα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι βρήκε πιο εύκολα χώρους στην αμυντική γραμμή του Αχιλλέα εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την απώλεια του έμπειρου αμυντικού των φιλοξενουμένων Καραλιόπουλου ο οποίος αντικαταστάθηκε λόγου τραυματισμού στα πλευρά του όπου μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείου της πόλης.

Στο 57΄λεπτό σημειώθηκε η μεγάλη φάση που δικαίως αφήνει πολλά παράπονα στους παίκτες και παράγοντες του Αχιλλέα όταν ο Κακούδης σε μία από τις πολλές επελάσεις του κατόρθωσε να τριπλάρει   διαδοχικά δύο αμυντικούς  της Νάουσας και να βρεθεί σε θέση  βολής ο Ζούρκος ως τελευταίος παίκτης των γηπεδούχων των ανέτρεψε καθαρά στο ημικύκλιο της περιοχής του και αντί να σημειωθεί το καταφανέστατο φάουλ και να αποβάλει τον αμυντικό της Νάουσας ο διαιτητής Καραγκιζόπουλος έδειξε να συνεχιστή το παιχνίδι παρά τις διαμαρτυρίες παικτών και παραγόντων του Αχιλλέα .

Στο 65΄λεπτό μία ακόμη κακή απόφαση του διαιτητή με ευθύνη και του επόπτη κατοχύρωσαν γκολ των γηπεδούχων όταν ο Πιπινίκας από εμφανή θέση οφσάιντ σημείωσε το 2-1    



Ο εκνευρισμός των παικτών του Αχιλλέα από την φάση του 57΄λεπτου και 65΄λεπτού τους αποσυντόνισε από το παιχνίδι  παρασύροντας τους  σε πολλά λάθη ,η φιλότιμες προσπάθειες του προπονητή Τάσου Μπράτση να τους ηρεμίσει και να τους συντονίσει  ξανά στο παιχνίδι δεν ήταν εφικτό. Αποτέλεσμα να υπάρξει ένα άναρχο παιχνίδι από πλευρά τις ομάδος μας  με αποτέλεσμα να κατασπαταλήσουν οι παίκτες τις όποιες δυνάμεις τους είχαν απομείνει .

Παρά την εγκατάλειψη των δυνάμεων  ο Αχιλλέας είχε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία με Χριστόφορο Γιάτσο να πάρει το θετικό αποτέλεσμα όταν βρέθηκε σε θέση βολής και ενώ θα μπορούσε να εκτελέσει τον Σταματέλο αυτός προσπάθησε να τον τριπλάρει με αποτέλεσμα να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του. Το 2-1 έμελε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Η διαιτησία του Κ. Καρακιζόπουλο με επόπτες τους κ.κ Παρασίου και Χαλατζιούκα ήταν μέτρια αφήνοντας ωστόσο με παράπονα τους φιλοξενούμενους κύριος στις φάσεις του 57΄και 65΄λεπτού.

                                                   
                                        Συνθέσεις:


ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Παπατάνος, Βλαχοδήμος Ζ., Ζούρκος, Περηφανόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Μουρίκι, Νίκου (52′ Αβραμόπουλος), Συμπεθέρης (79′ Πέιος), Πιπινίκας, Καφές (90+1′ Βλαχοδήμος Α.)

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ., Σακελλάρης, Μπαξεβάνος, Καραλιόπουλος (46′ Μάραντης), Σύγγας, Καραμεταξάς, Μπράτσης, Κακούδης, Γιάτσιος, Παρθενόπουλος (77′ Χαρατσίδης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα