Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Φτωχή μεν- σημαντική δε- η νίκη επί της Μέσης με 1-0



Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από τις συνεχόμενες βροχές των τελευταίων ημερών αλλά και η πολύ σκληροτράχηλη αμυντική διάταξη του Φιλίππου Μέσης συνετέλεσαν στην νίκη της ομάδος μας με το φτωχό 1-0 παρά τις πολλές ευκαιρίες που μας δόθηκαν αλλά δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα. Αντιθέτως η ομάδα της Μέσης αγωνίστηκε παθιασμένα και με όπλο την δύναμη του μιας και ο αντίπαλος του Αχιλλέας  είναι περισσότερο τεχνική ομάδα προσπάθησε να κερδίσει κάτι από αυτό το παιχνίδι.  

Το φιλμ του αγώνα:

Η πρώτη καλή φάση για τον Αχιλλέα σημειώθηκε στο 10΄λεπτό όταν δυνατό σουτ του Σύγγα η μπάλα θα περάσει  ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Θεοδωρίδη, ενώ στο 27΄πλασέ του Γιάτσου ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. χάνοντας την μεγάλη  ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο χρόνος κυλούσε το πολυπόθητο γκολ για τον Αχιλλέα δεν ερχότανε ,τα πόδια βάραιναν παρόλα αυτά οι παίκτες μας προσπάθησαν αλλά η αλάνθαστη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων περιόριζαν την επιθετική δράση των παικτών του Αχιλλέα με αποτέλεσμα να σημειωθούν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μόνο δύο ευκαιρίες αρχικά με τον Γιάτσο στο 38΄όταν το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε εντυπωσιακά ο Θεοδωρίδης και στο 43΄ με τον Μπράτση όταν το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Αχιλλέα  όταν στο 51΄ μετά από μία μαγική σέντρα του Παρθενόπουλου βρήκε αμαρκάριστο τον Γιάτσο ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και με πλασέ σημείωσε το πολυπόθητο γκολ που επιζητούσε η ομάδα μας.

Ενώ στο 54΄ ο Φίλιππος  είχε την μία και μοναδική ευκαιρία του όταν ο Γιάννου εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή ο Ηλιάδης απέκρουσε θαυμάσια σε κόρνερ πιστοποιώντας ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες τις κατηγορίας.

Στο 58΄ηταν σειρά του Θεοδωρίδη να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Καραμεταξά

Το ρευστό 1-0 είχε αγχώσει τους παίκτες μας με αποτέλεσμα να κάνουν κάποια λάθη κυρίως στο κέντρο του γηπέδου τα οποία διόρθωνε με άνεση ο τεράστιος σε εμπειρία Καραλιόπουλος.

Στο 63΄ ενώ η ομάδα μας θα μπορούσε να είχε σημειώσει το 2-0 εάν ο Γιάτσος δεν έκανε κατάχρηση της  τρίπλας  (7 στο σύνολο της) μέσα στην μικρή περιοχή του Φιλίππου, και μεταβίβαζε την μπάλα σε  συμπαίκτες του που βρίσκονταν μόνοι τους σε πολύ πλεονεκτική θέση. Η ενέργεια του αυτή εξόργισε τον Τάσο Μπράτση βάζοντάς του τις φωνές.

Ενώ στο 83΄ ο Αχιλλέας είχε δοκάρι με τον Σαμαρά.

Το σφύριγμα της λήξεις του αγώνα βρήκε την ομάδα μας νικήτρια με το αγχωτικό 1-0 που όμως πανηγυρίστηκε  έξαλα  καθότι σημειώθηκε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο και με έναν αντίπαλο που πραγματικά ξάφνιασε με την δύναμη του κυρίως με όπλο την  αλάνθαστη γρανιτένια άμυνα του.

Διακριθέντες από τον Αχιλλέα  οι Σακελλάρης (που το τελευταίο διάστημα είναι σε εξαιρετική φόρμα) Καραλιόπουλος  ( με την άνεση που σταματούσε κάθε απόπειρα επίθεσης των φιλοξενουμένων) Μπράτσης ( για την δύναμη του που επέδειξε στο κέντρο) ενώ καλώς ήταν και ο νεαρός  Γιαμμαλίδης που αγωνίστηκε για πρώτη  με τα χρώματα του Αχιλλέα (έπαιζε στον ΓΑΣ Ροδοχωρίου) χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι .

Ενώ από τον Φίλιππο Μέσης διακρίθηκε όλοι η αμυντική τους διάταξη.

Ο διαιτητής του αγώνα κ Γαβράς με επόπτες τους κ.κ. Καραιωσήφ και Παρισίου ήταν πολύ καλή    


                                       Συνθέσεις


Αχιλλέας Νάουσας: Ηλιάδης-Χαρατσίδης-Σαμαράς Δ.-Σακελλάρης-Μπράτσης-Σύγγας-Καραμεταξάς-Καραλιόπουλος-Παρθενόπουλος (84΄Μάραντης)-Γιάτσος(88΄Δροσούνης)-Γιαμαλίδης(88΄Ζιάνης)


Φίλιππος Μέσης: Θεοδωρίδης-Γιάννου-Σότι- Μυλωνάς- Γατόπουλος- Πάτρας Κων.- Πάτρας Ραφ-Ρόκο- Βασιλείου(46΄Νούρης Στ)- Νούρης Ιωαν(65΄Μπαλτσής)- Κακάνης


Η δηλώσεις των προπονητών: 



Τάσος Μπράτσης : Το μόνο θετικό που κρατάω από αυτό το παιχνίδι είναι η 3 βαθμοί που αποκομίσαμε δίνοντας μας ελπίδες για την παραμονή τις ομάδος μας στην κατηγορία. Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα διαπίστωσα ότι οι βαρύ αγωνιστική χώροι όπως τον σημερινό αποδεικνύει ότι ενισχύει την ομάδα που έχει ως όπλο την δύναμη και όχι τις τεχνικές αρετές όπως η ομάδα μου και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε.

                                    
                                           Γιάννης Γιάννου, Ξέραμε από την αρχή ότι το            παιχνίδι θα ήταν δύσκολο για εμάς επίσης γνώριζα τις πολύ καλές τεχνικές αρετές των παικτών του Αχιλλέα .Ζήτησα από τους παίκτες μου να επιδείξουν ζήλο και δύναμη και πιστεύω ότι το κατορθώσαμε εν μέρει. Σίγουρα ήμαστε σε δυσχερή θέση  στην βαθμολογική κατάταξη και το γνωρίζουμε πολύ καλά ,ανανεώσαμε πρόσφατα την ομάδα με νέους κυρίως παίκτες για να αποκτήσουν τις εμπειρίες  από αυτή την κατηγορία έτσι ώστε του χρόνου να έχουμε μία  αξιόλογη ομάδα που θα διεκδικήσει και πάλη  την άνοδο του στην μεγάλη κατηγορία. Εύχομαι στον Αχιλλέα καλή συνέχεια  και να  επιτύχει  τον στόχο που έχει θέσει.
        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα