Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Μπορούσε και την νίκη ο Αχιλλέας στο 2-2 με τον Διαβατό (φώτο)



Ένα παιχνίδι που το τεχνικό τίμ  και η διοίκηση του Αχιλλέα το είχε κατατάξει στα σημαντικότερα όπου με μια ενδεχόμενη  νίκη θα εξασφάλιζε κατά 90% την παραμονή μας στην κατηγορία , εντούτοις    εξελίχθηκε  αμφίρροπο με εναλλαγές στο σκορ  κρατώντας τους 80 περίπου φιλάθλους σε αγωνία  μέχρι το σφύριγμα τις λήξεις του,

Το ξεκίνημα της ομάδος μας ήταν ιδανικό καθότι πίεζε τον αντίπαλο είχε δοκάρι στο 17΄με τον Κακούδη, στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Παρθενόπουλο όταν το σουτ που επιχείρησε ο τερματοφύλακας του Διαβατού Δημόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ , για να έρθει το 28΄λεπτό όπου μετά από πολλές εναλλαγές τις μπάλας μέσα στα καρέ των φιλοξενουμένων ο  Παρθενόπουλος κατόρθωσε να προωθήσει με πλασέ  την μπάλα στα δίκτυα ωστόσο ο κ.
Μαλούτας ακύρωσε κακώς το γκολ μετά από σκανδαλώδη θα την χαρακτηρίζαμε υπόδειξη του επόπτη κ. Ασβεστάρα  ως οφσάιντ  που σε καμία των περιπτώσεων δεν υπήρχε, παρά τον εκνευρισμό που μετέδωσε στους παίκτες μας αυτήν η απόφαση βρήκε τελικά το σθένος και με τον Σακελλάρη στο 32΄αφού πρώτα πέρασε διαδοχικά δύο αντιπάλους και με την ταχύτητά του που τον διακρίνει βρέθηκε  μέσα στην περιοχή και από αρκετά πλάγια θέση κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Δημόπουλου και να γράψει το 1-0.        Η ομάδα του Διαβατού που μέχρι το 32΄είχε δημιουργήσει μία μόνο  ευκαιρία ρισκάρισε περισσότερο και με προωθημένες δυνατές μπαλιές λίγο έξω από την περιοχή μας  με στόχο τον  Παγγούρα και Σπανό  κατάφεραν στην εκπνοή του ημιχρόνου να ισοφαρίσουν μετά το  ανεπιτυχής κατά την άποψη του  επόπτη γραμμών κ. Χατζαρίδη  οφσάιντ που θέλησαν να εφαρμόσουν οι αμυντική μας  εμείς ωστόσο επιμένουμε ότι  ήταν οφσάιντ αλλά και κακό υπολογισμό του Ηλιάδη όταν η μπάλα εξοστρακίστηκε από τα χέρια του δίνοντας την ευκαιρία στον Παγγούρα να την προωθήσει στα δίκτυα της ομάδος μας. κάνοντας το 1-1

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο για την ομάδα μας όπου με βεβιασμένες ενέργειες οι παίκτες δεν μπορούσαν να περάσουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή  ο εκνευρισμός να κορυφώνεται με αποτέλεσμα να υπάρξουν κενά κυρίως στο κέντρο της άμυνας μας ,παρά ταύτα δημιουργήσαμε δύο πολύ καλές  ευκαιρίες αρχικά με τον Παρθενόπουλο στο 52΄όταν δεν κατάφερε να νικήσει των Δημόπουλο στην έξοδο που επιχείρησε  και τον Καραλιόπουλο στο 54΄όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο Δημόπουλος ενστικτωδώς απέκρουσε σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Διαβατός σε μία ακόμη λάθος εκτίμηση της άμυνας μας κατόρθωσε με τον Σπανό να κάνει το 1-2 για την ομάδα του  

Βλέποντας ο κόουτς τις ομάδος μας τα κενά που δημιουργούνταν  στο κέντρο έριξε στον αγώνα τον φυσικό του αρχηγό Πέτρο Μπράτση (ο οποίος δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα λόγο  υψηλού πυρετού που είχε ) στην θέση του Χαρατσίδη , με την είσοδό του περιορίστηκαν τα κενά στο κέντρο και με διαρκής επιθέσεις κατορθώσαμε στο 73΄με τον Καραμεταξά να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσια δίνοντας μια άγρια ομορφιά στο παιχνίδι μέχρι και την λήξει του.

Τα υπόλοιπα δεκαπέντε λεπτά ο Αχιλλέας πίεζε για να πετύχει  το γκολ τις νίκης ,ενώ η ομάδα του Διαβατού προσπάθησε  με αντεπιθέσεις να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους  , μάλιστα ο επόπτης κ. Ασβεστάρας  λίγο πήγε  να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα όταν σε 3 τουλάχιστον περιπτώσεις δεν σημείωσε τα καταφανέστατα οφσάιντ  τα οποία ευτυχώς για τους γηπεδούχους πέρασαν ανεκμετάλλευτα .



Μέτρια η διαιτησία του κ. Μαλούτα  και του δεύτερου επόπτη κ. Χατζαρίδη  ενώ πολύ κακός ο πρώτος επόπτης κ. Ασβεστάρας  όπου με τις αποφάσεις του αφήνει με  πολλά παράπονα τους γηπεδούχους.

Συνθέσεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν  Ηλιάδης, Μπαξεβάνος,(87΄Μάραντη) Χαρατσίδης, (53΄Μπράτσης)Σακελλάρης ,Καραλιόπουλος, Καραμεταξάς, Σύγγας,Κακούδης, Γιάτσος, Παρθενόπουλος, Σαμαράς.

ΔΙΑΒΑΤΟΣ Δημόπουλος,Τσακαλίδης,Κλάψης,(46΄Ασλάνογλου)Κωστογλίδης,Παγγούρας,Τσιφλίδης,

Λιακόπουλοςς, Σπανός, Δαλήγγαρος, Τσιολάκης,(75΄Καραβασίλης) Καμπάς. 

 Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο Τάσος Χριστοδούλου εκπρόσωπος των διαιτητών Ημαθίας (επάνω) και ο γραμματέας της ΕΠΣ Ημαθίας Σταύρος Βαλσάμης (αριστερά) περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρων να σχολιάσουν την διαιτησία του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα