Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Με το δεξί το 2016 ο Αχιλλέας μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του Κοπανού



Τεράστιας   σημασίας  αποδείχτηκε  η έκτος έδρας νίκη του Αχιλλέα επί του ΓΑΣ Κοπανού  αφενός το  ότι κατάφερε να κρατήσει  βαθμολογικά σε  απόσταση ασφαλείας τους διώκτες του (Μελίκη και Χαρίεσσα) και το σημαντικότερο  από όλα το ότι επετεύχθη   με αρκετούς  νεαρούς  στην σύνθεσή του που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην αρχική του ενδεκάδα  λόγο  απουσίας βασικών παικτών (Κοσμάς-Γκέτσος).

Η ομάδα του Κοπανού είχε μεν την κατοχή τις μπάλας  στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα  χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη  πλην δύο περιπτώσεων .  Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά  παίζοντας έξυπνα κατόρθωσε αρχικώς να κλείσει τους διαδρόμους  στους επιθετικούς του Κοπανού και με αντεπιθέσεις κατόρθωσε να πάρει το χρυσό όπως αποδείχθηκε  τρίποντο.

Το φίλμ του αγώνα     

Το πρώτο ημίχρονο  μέχρι το 44΄δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο πλην  δύο ευκαιριών μία για τους γηπεδούχους  με τον Σπανό που δεν κατάφερε να
νικήσει τον Ηλιάδη   καθώς και του Καραμεταξά για τον Αχιλλέα όταν σε αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Αντιφάκο να αποκρούσει ενστικτωδώς  πριν η μπάλα  καταλήξει στα δίχτυα του.

Στο 45΄ ο Αχιλλέας κατάφερε με τον Βακαλίδη  να ανοίξει το σκορ  με απευθείας  αριστουργηματική  εκτέλεση κόρνερ δίνοντας  όσα φάλτσα χρειαζόταν για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει  Αντιφάκου.   

Το δεύτερο ημίχρονο  ξεκίνησε με τον ΓΑΣ να έχει μια υπεροχή ,αλλά η αμυντική γραμμή του Αχιλλέα λειτούργησε και πάλι θαυμάσια, και  μόνο στο 56΄κινδύνευσε με ισοφάριση  όταν ο  Σπανός βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος  το σουτ που επιχείρησε βρήκε ευτυχώς  το δοκάρι. Το τελευταίο  20΄λέπτο η γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ τις ισοφάρισης  με τους φιλοξενούμενους να αντιστέκονται σθεναρά . Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Αχιλλέα περιχαρείς και ανακουφισμένους από το νικηφόρα αποτέλεσμα.

 Αρκετά καλή η διαιτησία του  κ. Γιοβανόπουλου, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Πίτο.
                                                                              
                                           Συνθέσεις

ΓΑΣ Κοπανού : Αντιφάκος, Τζιβάρας, Μποζίνης Π. (68′ Τριανταφυλλίδης), Χαραλαμπίδης, Μισαηλίδης, Κατσουγιαννόπουλος, Σιδηρόπουλος Β. (68′ Κελέσμητος), Μπούφι, Σπυρίδης, Πέτγαζλης, Σπανός.

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Τ. (89′ Τσακίρης), Βακαλίδης, Μπαξεβάνος, Καραμεταξάς, Μπράτσης, Στογιάννος Γ., Γιαμαλίδης (90′ Μπογιατζόγλου), Παρθενόπουλος, Σαμαράς Δ., Σακελλάρης (89′ Ψαθάς).













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα