Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Νίκησε και τον Φίλιππο Μελίκης με 3-1 βάζοντας οριστικά τέλος στα σενάρια υποβιβασμού



Τι και αν ο καιρός έκανε τα δικό του παιχνίδι με συνεχόμενη επί ώρες βροχή αλλά και κατά διαστήματα ομίχλης ,τι και αν το γήπεδο ήταν βαρύ από τα νερά και τις λάσπες, οι παίκτες του Αχιλλέα ως πραγματική Μυρμιδόνες δεν πτοήθηκαν και έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι έχουν καρδιά, ψυχή πείσμα  και προπάντων θέληση να κερδίζουν  όποιον αντίπαλο και αν έχουν απέναντι τους.
 Η εκφώνηση μέσα στα αποδυτήρια  λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι προς τους παίκτες του < μπαίνουμε δυνατά δίνουμε τα πάντα και  βγαίνουμε μόνο νικητές γιατί είσαι Αχιλλέας ρε.>  από τον  καθοδηγητή προπονητή και παίκτη Παναγιώτη Καραμεταξά έδωσε την ώθηση στους παίκτες του να παλέψουν με ψυχή και σώμα για την νίκη, πράγμα που  επιτεύχθηκε  μάλιστα πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Το πείσμα των παικτών του Αχιλλέα για την νίκη και μόνο την νίκη ήταν τόσο μεγάλο που δεν επέτρεψαν σε καμιά περίπτωση να περάσει από τον νου των φιλοξενούμενων  ότι θα μπορούσαν να αποκομίσουν κάτι θετικό από αυτό το
παιχνίδι, δυστυχώς για αυτούς πέσανε πολύ έξω, και αυτό γιατί ο σημερινός Αχιλλέας είχε πραγματικούς πολεμιστές  με προεξέχοντα τον αρχηγό του Πέτρο Μπράτση που αλώνιζε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, κέρδισε άπειρες  προσωπικές μονομαχίες, μοίρασε μπάλες στους συμπαίκτες του , πέτυχε το 2-0 με ένα πολύ δυνατό και όμορφο σουτ, δείχνοντας  τα πραγματικά πλούσια προσόντα του που θα ζήλευαν  παίκτες ακόμη και από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ακολούθησαν σε απόδοση ο ογκόλιθος αμυντικώς  Δημήτρης  Μπαξεβάνος που δεν επέτρεψε να περάσει ούτε μύγα στην περιοχή του Ηλιάδη , ο επίσης αέρινος και ταχύτατος  αμυντικός  Γρηγόρης Γκέτσος ο οποίος με κεφαλιά μάλιστα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, ο Κολομβιανός όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του τον Χρήστο Βακαλίδη που για μια ακόμη φορά έδειξε ότι εκτελεί αριστοτεχνικά τα κόρνερ τις ομάδος του, μάλιστα σε ένα από αυτά στο 17΄λεπτό  χρήσθηκε  σκόρερ ο Γκέτσος, ο ταχύτατος και πεισματάρης Σακελλάρης που  αγωνίζεται εδώ και τέσσερις αγωνιστικές με τραυματισμό στο γόνατο έδωσε για μία ακόμη φορά τα διαπιστευτήρια του ότι έχει περίσσιο τσαγανό, τον βιρτουόζο Γιάννη Στογιάννο που αν και πέρασε στον αγώνα στο 64΄στην θέση του Σακελλάρη  ήταν αυτός που στο 88΄ με περίτεχνο τρόπο τρίπλαρε  σχεδόν όλοι την άμυνα τις Μελίκης  και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Παρθενόπουλο  ο οποίος δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία  σημειώνοντας  με πλασέ  το τρίτο γκολ τις ομάδος μας διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.Εναν πραγματικό μαχητή όπως ο Δημήτρης Σαμαράς που παρότι δεν μπορεί λόγο σπουδών να συμμετέχει στις προπονήσεις τις ομάδος του έδειξε ότι η κακές εμφανίσεις του στους πρώτους 4 αγώνες είναι πια παρελθών. Ακόμη και ο 17χρονος Τάσος Σαμαράς ήταν απολαυστικός μάλιστα με μπαλιά ακριβείας έδωσε την ευκαιρία στον αρχηγό  του Πέτρο Μπράτση να επιτύχει το δεύτερο γκολ. Χωρίς βέβαια να υστερήσουν οι υπόλοιποι .

Το φιλμ του Αγώνα

Το 1-0 στο 17΄με κεφαλιά του Γρηγόρη Γκέτσου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βακαλίδη.

24΄κεφαλιά του Μπράτση ελάχιστα αουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Τσίμπρη .

32΄νέα ευκαιρία από τον Παρθενόπουλο όταν βρέθηκε λίγο μέσα στην περιοχή του Τσίμπρη το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.

40΄και πάλη ο Παρθενόπουλος από καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Το 2-0 στο 50΄με δυνατό σουτ του  Μπράτση  μετά από έξοχη μπαλιά του 17χρονου Τάσου Σαμαρά.

Το 2-1 στο 55΄με εύστοχο κτύπημα πέναλτι  του Μηλιώτη μετά από ανατροπή όπως θεώρησε ο διαιτητής κ. Παυλίδης  του Ανδρίτσου από τον Ηλιάδη.

Ευκαιρίες για τον Αχιλλέα δημιουργήθηκαν στο 59΄με τον Σακελλάρη μπλόκαρε ο Τσίμπρης, στο 62΄με τον Μπράτση το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 75΄με τον Παρθενόπουλο , στο 84΄με τον Ρώσσιο όταν έχασε την ευκαιρία να χρησθεί και αυτός σκόρερ αλλά η μπάλα κόλλησε στην λάσπη πριν φτάσει στα δίχτυα του Τσίμπρη ο οποίος στην συνέχεια  την  μπλοκάρισε.

Το 3-1 στο 88΄με πλασέ του Παρθενόπουλου μετά από έξοχη ενέργεια  του Γιάννη Στογιάννου  αφού πέρασε διαδοχικά όλοι την άμυνα τις Μελίκης  την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα στον κενό χώρο και ο σέντερ φορ του Αχιλλέα δεν έχασε την ευκαιρία να στήλη την μπάλα για τρίτη φορά  στα δίχτυα της Μελίκης.

Καλή η διαιτησία του κ. Παυλίδη Χ με βοηθούς τους κ.κ Κωστούλα και Χαλατσιούκα.
                                            
                                       Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ., Μπαξεβάνος, Γκέτσος, Βακαλίδης, Καραμεταξάς, Μπράτσης, Σαμαράς Τ. (82′ Ρώσιος), Γιαμαλίδης (89′ Ψαθάς), Σακελλάρης (70′ Στογιάννος Γ.), Παρθενόπουλος

Φίλιππος Μελίκης : Τσιμπρής, Παρσόπουλος Χ., Ντόβας, Μηλιώτης, Παρσόπουλος Α., Μπούθας, Μαμουτόπουλος (81» Παράσχος), Ανδρίτσος, Αναστασόπουλος (46′ Περπερίδης), Γαβριηλίδης, Τζιάλι (68′ Κουτσαμπασόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα