Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Νίκη με 5-0 την Καψόχωρα και χατ τρίκ Καραμεταξά



 Μετά από την εκτός έδρα νίκη  ανάσα στο Κλειδί  ήρθε και η  εντός  έδρα νίκη επί τις αξιόμαχης ομάδας τις Καψόχωρας με 5-0  δίνοντας σημαντικές  ελπίδες για παραμονή τις ομάδας στην κατηγορία.
Το αξιοσημείωτο αυτού του παιχνιδιού είναι ότι ο Παναγιώτης Καραμεταξάς σημείωσε αν δεν το γρηγορότερο, σίγουρα ένα από τα γρηγορότερα  χατ τρικ στην ιστορία της Α1 όταν αυτό επιτεύχθηκε  μέσα σε 8 λεπτά ( 8΄ 10 ΄και 16΄λεπτο) δίνοντας ταυτόχρονα άλλον αέρα στα πόδια των ποδοσφαιριστών μας για καλύτερο ποδόσφαιρο και  επίτευξη περισσοτέρων γκολ μάλιστα σε δύο από τις πολλές ευκαιρίες τις ομάδος  ευτύχησε να πανηγυρίσει 2 ακόμη φορές , μία στο 40΄ όταν ο πολύ φορμαρισμένος τελευταία Γιάτσος βρέθηκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων και με πλασέ διαμόρφωσε το 4-0 που έμελε να είναι και σκορ ημιχρόνου.   
Στο δεύτερο 45΄λεπτο η ομάδα κατέβασε ρυθμό κρατώντας κάποιες δυνάμεις ,αλλά και προς αποφυγήν τραυματισμών , αποτέλεσμα να δοθεί χώρος στους φιλοξενούμενους οι οποίοι στις αρχές του ημιχρόνου σε 2 περιπτώσεις έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή μας αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό για αυτούς όταν ο Ηλιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Θορυβούμενοι από τις δύο αυτές ευκαιρίες των φιλοξενουμένων , η ομάδα μας ανέβασε κάπως τον ρυθμό του  και σε διάστημα 15
λεπτών έχασε σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνει το σκόρ όταν σε 5 τουλάχιστον περιπτώσεις ο Κακούδης από ευνοϊκότατες  θέσεις μέσα στην περιοχή δεν κατόρθωσε να σκοράρει , όπως δεν κατόρθωσε να σκοράρει και ο Μπράτσης όταν με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Καραμεταξά  έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, Στο 65΄ο προπονητής του Αχιλλέα Τάσος Μπράτσης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή ρίχνοντας στο παιχνίδι τον νεαρό Τάσο Σαμαρά στην θέση του φορμαρισμένου Γιάτσο . Ενώ από το 70΄μέχρι το 75΄οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν δύο παιδαριώδη πέναλτι όταν ο Γιώργος Πιπιλιάρης βρέθηκε αμαρκάριστος πίσω από την πλάτη των αμυντικών μας με αποτέλεσμα ο Ηλιάδης προσπαθώντας να  ανακόψει την επέλαση του επιθετικού της Καψόχωρας τον ανέτρεψε , την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Βρεττός στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι για να χαθεί η ευκαιρία να μειώσουν το σκόρ σε 4-1 , ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γιώργου Πιπιλιάρη να αστοχήσει από τα 11 βήματα στέλνοντας για μια ακόμη φορά στο δοκάρι της εστίας του Ηλιάδη. Ότι δεν κατάφερε η ομάδα τις Καψόχωρας ,κατάφερε ο Αχιλλέας με τον εορτάζοντα Νίκο Μάραντη ο οποίος  μετά από τον πολύμηνο τραυματισμό του  αντικαθιστώντας  στο 75΄τον Κακούδη  κατόρθωσε σε μία από τις επελάσεις του να διαμορφώσει το τελικό 5-0 . Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ. Καρυπίδη  βρήκε περιχαρής τους παράγοντες και τον προπονητή μας  όχι μόνο για την μεγάλη σε έκταση νίκη , αλλά και για την μεγάλη φόρμα που διανύουν  οι Καραμεταξάς και Γιάτσος  τόσο σε απόδοση όσο και στο σκοράρισμα , αλλά και η επανεμφάνιση του Νίκου Μάραντη ο οποίος δείχνει να  ξεπερνάει τον πολύμηνο τραυματισμό του και να μπαίνει στα πλάνα του προπονητή του. Το μόνο ίσως αποθαρρυντικό είναι η μεγάλη αστοχία στο σκοράρισμα του Κακούδη ενώ βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.        

Η διαιτησία του κ. Καρυπίδη  κρίνεται ικανοποιητική.
                                                          Συνθέσεις
Αχιλλέας: Ηλιάδης-Σαμαράς Δ-Καραλιόπουλος-Χαρατζίδης-Τσιάκος-Μπράτσης-Σύγγας-Καραμεταξάς-Γιάτσος( 65΄ Σαμαράς Α) Κακούδης ( 75΄Μάραντης) Σακελλάρης
ΑΕ Καψόχωρας : Φουντουκίδης, Γκρίβα, Πιπιλιάρης Π. (75′ Σαντίδης), Πιπιλιάρης Γ., Τσαλαμπάνας (70′ Ζάιος), Μαυρίδης Μ., Τσολακίδης (74′ Τριανταφυλλόπουλος), Βρεττός, Σκούρα, Πιπιλιάρης Κ., Μαυρίδης Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα