Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Μίνι συνέντευξη του προπονητή του Αχιλλέα Τάσου Μπράτση



Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε  τον προπονητή του Αχιλλέα Τάσου Μπράτση ο οποίος δέχθηκε  να μας απαντήσει με ειλικρίνεια στα διάφορα ερωτήματα που του θέσαμε .

Για όσους  δεν γνωρίζουν καθόλου η ελάχιστα τον προπονητή του Αχιλλέα  Τάσο Μπράτση να υπενθυμίσουμε ότι  Τάσος αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα από την επανίδρυση του (1977) τόσο σε επίπεδο τοπικό  όσο και στο περιφερειακό πρωτάθλημα ( πρώην Δ΄ εθνική)   για αρκετά χρόνια φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδος. Αίσθηση έκανε η απόφαση του (1984) να σταματήσει την ενεργό του δράση ως ποδοσφαιριστής λόγο επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων παρά την νεαρή ηλικία του  και παρότι διαγράφονταν ένα λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλων για τον ίδιο. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να αποχωριστή από την ομάδα την οποία υπεραγαπούσε  και συνεχίζει να την υπεραγαπά αναλαμβάνοντας κατά διαστήματα διάφορα πόστα στα διοικητικά συμβούλια του συλλόγου. Τα τελευταία δέκα χρόνια βοήθησε την
Ακαδημία του συλλόγου από το πόστο του προπονητού κάνοντας παράλληλα  τον φροντιστή  τον έφορο και όλα αυτά άμισθη ,συμβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα για να αναδεχθούν νέα ταλέντα που δεν ήταν ουκ ολίγα. Κάποιοι εξ αυτόν έπαιξαν στις  μεγάλες κατηγορίες όπως ο Αντώνης Πολύζος στον Παναθηναϊκό, Τσαλδάρης στην Βέροια, Πάζο ,και Τσεχελίδη στα Γιαννιτσά  ο Δημήτρης Πολύζος στον Κολινδρό , Θεωδοσιάδη  κλπ.        

Κόουτς  τις άριστες σχέση σου με τον Αχιλλέα τις γνωρίζουμε , μπορείς να μας πεις για πιο λόγο ανέλαβες την ομάδα σε μια περίοδο που διαφαίνονταν στον ορίζοντα η διάλυση του συλλόγου,  αναλαμβάνοντας προσοπικά  ένα μεγάλο ρίσκο?  

Να είμαι ειλικρινής δεν φανταζόμουν ότι θα ασχολούμουν ξανά με προπονητικά καθήκοντα την παρούσα στιγμή , όμως η αγάπη μου προς τον σύλλογο είναι γνωστή και δεν μπορούσα να μείνω αδιάφορος σε αυτά που συνέβαιναν στην ομάδα ,γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που είχε ο σύλλογος αποφασίσαμε αν θέλετε χωρίς μεγάλη σκέψη να τον κρατήσουμε σε λειτουργία με όποιο κόστος , είναι γνωστό ότι πολλά ερασιτεχνικά σωματεία είναι υπό διάλυση και αυτό έχει να κάνει με την αδιαφορία του κράτους που δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτες τα τελευταία χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , αφήνοντας κυριολεκτικά  τους παράγοντες που το υπέρ αγαπούν στο έλεος του θεού. Είναι όμως ευχάριστο το ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και είναι άξιοι συγχαρητηρίων που συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό ματώνοντας οι ίδιοι οικονομικά βάζοντας το ελάχιστο περίσσευμα που τους απομένει από τις τσέπες τους  για να κρατήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας μας σε υψηλό επίπεδο   . Τώρα όσο για το ρίσκο που αναφέρετε  ότι έχω αναλάβει, μόνο ένα έχω να πω ,κάθε άνθρωπος που αναλαμβάνει να φέρει κάτι εις πέρας, αναλαμβάνει και τα όποια ρίσκα του, έχοντας λοιπόν  επίγνωση  των  δυσκολιών  που θα αντιμετώπιζα, το έθεσα στον  εαυτόν μου  ως ένα προσωπικό στοίχημα και πρέπει  να το κερδίσω.  

 Κόουτς ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος τελείωσε βρίσκοντας τον Αχιλλέα στη μέση της βαθμολογίας είστε ικανοποιημένος η αναμένατε  κάτι περισσότερο.
   
 Ξεκινήσαμε την προετοιμασία  αρκετά αργά ,λόγο αδυναμίας σύνθεσης διοίκησης μάλιστα υπήρχε σκέψη από κάποιους να διαλυθεί λόγο οικονομικών προβλημάτων η ομάδα ,και να μην λάβει μέρος στο πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσαμε να το επιτρέψουμε να γίνει στον ιστορικό Αχιλλέα ο οποίος σημειωτέων αγωνίζεται από το 1976 δηλαδή εδώ και 38 χρόνια  και θέλησή μας είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται παρόλα τα οικονομικά προβλήματα στο πρωτάθλημα. της Ημαθίας .Το έναυσμα να συνεχίσουμε μας το έδωσαν αρχικά 7 ποδοσφαιριστές από τον περσινό κορμό οι οποίοι προς τιμήν τους αποφάσισαν να παραμείνουν χωρίς καμία απολύτως οικονομική  απολαβή και με την προσθήκη 6-7 νεαρών κατορθώσαμε να μοντάρουμε την ομάδα

Επομένως θα ήταν αχαριστία από την πλευρά μου να δήλωνα ότι δεν είμαι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα  πορεία μας, και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πάρα πολλά προβλήματα που είχε η ομάδα στο ξεκίνημα,  ένα από αυτά και ίσως το μεγαλύτερο ήταν το έμψυχο υλικό. . Δεν σας κρύβω ότι υπήρξαν αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου μάλιστα σε μερικά παιχνίδια αγωνιστήκαμε χωρίς να έχουμε ούτε έναν ποδοσφαιριστή στον πάγκο ,αιτία η επαγγελματικές και φοιτητικές  υποχρεώσεις ορισμένων  ποδοσφαιριστών , αλλά τα καταφέραμε. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγο των εορτών μας δίνει την  ευκαιρία να ανασυνταχτούμε όσον το δυνατόν καλύτερα έτσι ώστε να  ανταπεξέλθουμε  στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
   
Απ ότι  καταλαβαίνω η ομάδα πονάει ακόμα και τώρα σε έμψυχο υλικό έχετε πρόθεση   να ζητήσετε από την διοίκηση κάποιον η κάποιους ποδοσφαιριστές στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

 Με την διοίκηση πράγματι έχουμε κάνει κουβέντα για ενίσχυση με έμψυχο υλικό την περίοδο του Ιανουαρίου. Πάρα ταύτα εμμένουμε στην απόφαση μας να μην εντάξουμε στην ομάδα  αμειβόμενους ποδοσφαιριστές ,δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να διαταράξουμε το καλό κλήμα που υπάρχει μέχρι τώρα στην ομάδα . Ο σύλλογος είναι ανοικτός για αυτούς που θέλουν  να παίξουν ποδόσφαιρο είτε γιατί στις ομάδες που αγωνίζονταν δεν βρήκαν θέση η δεν υπολογίζονταν από τους προπονητές τους. Πιστεύω λοιπόν ότι μπορούμε να προσθέσουμε στο ρόστερ μας 3-4 ακόμη παίκτες στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Θα θέλατε να μας πείτε πια ήταν η αιτία που αποχώρισε από την ομάδα ο Πίτος

Ο Πίτος εντάχθηκε στην ομάδα μας μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού όταν ο ίδιος δεν είχε κατορθώσει να βρεί ομάδα που να τον ικανοποιούσε οικονομικά, μας ζήτησε ο ίδιος να ενταχθεί στην ομάδα μας για να προπονείτε και να έχει κάποια παιχνίδια στα πόδια του μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου , εάν έβρισκε πρόταση και από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω έχει βρεί ήδη ομάδα που τον ικανοποιεί  οικονομικά, τηρήσαμε λοιπόν την συμφωνία μας που είχαμε  από το καλοκαίρι μαζί του  και  τον αφήσαμε  ελεύθερο να μετακινηθεί. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος αποχώρησης του Πίτου από την ομάδα , για ότι έχει κατά καιρούς ακουστεί η έχει γραφτεί δεν ισχύουν    

Ποια είναι  η σχέση σας με την διοίκηση και των ποδοσφαιριστών σας?

Όσον αφορά τις σχέσης μου με την διοίκηση είναι πάρα πολύ καλή , είναι όλοι τους γνωστή μου από παλιά και ξέρω με ποιους έχω να κάνω ,όπως ξέρουν και αυτοί με ποιόν έχουν να κάνουν ,δεν τους ζητώ πολλά όπως και αυτοί δεν μου ζητάν πολλά ,κοινός στόχος μας είναι η παραμονή μας στην κατηγορία με όσον το δυνατόν λιγότερο κόστος. Όσον αφορά τους παίκτες μου πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει κατά κύριο λόγο να κρατάμε ένα άριστο κλίμα στα αποδυτήρια  αυτός άλλωστε  ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος , βλέπω επίσης τις προσπάθειες που καταβάλουν αγωνιστικά οι παίκτες μου σαν να είναι πραγματικοί  επαγγελματίες και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα , αν συνεχίσουν να μοχθούν με τον ίδιο ζήλο και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.   

 Νιώσατε κάποια στιγμή να σας αδικεί  η διαιτησία? 

Αν και δεν θέλω να ασχοληθώ με την διαιτησία, εντούτοις θα έλεγα ότι ναι ,νιώθω ότι αδικηθήκαμε  σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό  να  σου ακυρώνουν το λιγότερο από ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι  ως ανύπαρκτα οφσάιντ, και το κακό είναι ότι δεν προέρχονται κατά την γνώμη μου από ανθρώπινα λάθη, Πάρα ταύτα εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να κερδίζουμε κάθε  παιχνίδι ακόμη και όταν η διαιτησία στέκετε εμπόδιο για εμάς.

Θέλετε να μεταφέρετε κάποιο μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο του Αχιλλέα?

Αυτό που θα ήθελα να μεταφέρω στους φίλους που δηλώνουν Αχιλλέας να δείξουν κατανόηση και να έχουν   υπομονή , φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά όχι μόνο για εμάς αλλά και για πολλές ομάδες . Αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι όσοι έχουν τον Αχιλλέα στην καρδιά τους, να σταθούν δίπλα σε αυτά τα παιδιά με την παρουσία τους στο γήπεδο , έτσι μόνο θα νιώσουν υποχρεωμένη  και οι διοίκηση αλλά και οι παίκτες να τα δώσουν όλα για το καλό τις ομάδος.

Επίσης θα ήθελα επί τι ευκαιρία των εορτών να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο αλλά και σε εσάς που ασχολείστε με το ρεπορτάζ του συλλόγου τα Χρόνια Πολλά και ο καινούργιος χρόνος να φέρει σε όλους υγεία ευτυχία και ευημερία.  

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε με την σειρά μας να τον ευχαριστήσουμε που μας έκανε την τιμή να μας δόση κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που του θέσαμε  και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του που έχει αναλάβει .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα