Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ήττα του Αχιλλέα δια χειρός Μαντάκη σε ένα άκρος στημένο πρωτάθλημα (φώτο)



Παρά την ήττα που προήλθε δια χειρός Μαντάκη- Παρισίου  με τον πιο προκλητικό τρόπο στο 80΄ , η ομάδα μας απέδειξε για μια ακόμη φορά την συνοχή αλλά και τον δυναμική  που έχει ,και αυτό προφανώς  ενοχλεί και φοβίζει κάποιους που για να μας αντιμετωπίσουν χρησιμοποιούν  διάφορα ανήθικα μέσα. Έτσι και στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου για μια ακόμη φορά η διαιτητική τριπλέτα χρησιμοποίησε το χειρουργικό νυστέρι του για να χαρίσει την νίκη στην πρωτοπορώ διά τις βίας  ομάδος της  Ειρηνούπολης χωρίς αυτή να το αξίζει τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι . Δυστυχώς αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά  ότι για τις υπόλοιπες ομάδες ο αγώνας τους είναι μάταιος και άνισος  γιατί έτσι το έχει  επιβάλει (σχεδιάσει) η διοργανώτρια αρχή  της Ημαθίας.

Για να έρθουμε στην ανάλυση του  παιχνιδιού:

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με μια μικρή υπεροχή των φιλοξενουμένων οι οποίοι προσπάθησαν με βαθιές σέντρες να απειλήσουν την ομάδα μας ωστόσο το τεχνικό οφσάιντ που εφαρμόσαμε με όποιους κινδύνους συνεπάγεται από αυτό  πέτυχε απόλυτα , και μόνο σε ελάχιστες φορές δόθηκε η δυνατότητα στους αντιπάλους μας να το σπάσουν και να δημιουργήσουν κάποιες μικρές ευκαιρίες όπως στο 8΄λεπτό με τον Λαμπριανίδη που μπλοκάρισε ο Ηλιάδης και στο 17΄με τον Καραγιάννη ο οποίος δεν κατόρθωσε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από άστοχη έξοδος του Ηλιάδη. Από το σημείο αυτό οι παίκτες του Αχιλλέα ισορρόπησαν το παιχνίδι ανεβάζοντας την απόδοσή του κυρίως στο κέντρο με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων και με εμπνευστή των  Πέτρο Μπράτση κυρίως  τροφοδοτούσε τους ταχύτατους συμπαίκτες του Κακούδη και Γιάτσο οι οποίοι δημιούργησαν κάποια ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων όπως στο 32΄όπου ο Κακούδης  μετά από μπαλιά του Μπράτση κατόρθωσε να ξεφύγει από των αντίπαλο του και ενώ ξεχύθηκε στην αντίπαλη περιοχή  και ενώ ετοιμαζόταν να πλασάρει τον τερματοφύλακα Ιωακειμίδη ο επόπτης των ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ στερώντας του να σκοράρει για την ομάδα του.   ενώ στο 35΄και στο 39΄ ήταν η σειρά του Καραλιόπουλου όταν τα σουτ που επιχείρησε  απέκρουσε θαυμάσια ο τερματοφύλακας Ιωακειμίδης  αποσοβώντας τους κινδύνους που διαγράφονταν για την ομάδα του .

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε με το ίδιο τέμπο όπου κυριαρχούσε η ταχύτητα και η δύναμη παρότι το γήπεδο ήταν αρκετά βαρύ από τις τελευταίες βροχοπτώσεις οι παίκτες και τον δύο ομάδων προσπάθησαν κυρίως  οι του Αχιλλέα  που αντιμετώπιζαν πέρα από το βαρύ γήπεδο και τους βραχύσωμους επιθετικούς που κυριαρχούσαν στο ψηλό παιχνίδι. . Παρά ταύτα ο Αχιλλέας στο 52΄ σε επέλαση του Καραλιόπουλου  ο Κακούδης λανθασμένα  μπήκε στην φάση από θέση οφσάιντ το οποίο σημειώθηκε ορθά από τον επόπτη κ. Παζαρτζικλή ανακόπτοντας την προσπάθεια του συμπαίκτη του. Ενώ μοναδική ευκαιρία σημειώθηκε  για την Ειρηνούπολη όταν ο Καραγιάννης στο 59΄ βρέθηκε μόνος ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Ηλιάδη που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 62΄ νέα ευκαιρία για την Ειρηνούπολη όταν σε κακό υπολογισμό του Σακελλάρη η μπάλα κόλλησε στην λάσπη ο Τσειρανίδης έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ από το αριστερό κάθετο  δοκάρι του Ηλιάδη..Ευκαιρία μοναδική στο 65΄για τον Αχιλλέα όταν σε μία κάθετη μπαλιά του Γιάτσου αποδέκτης ο Κακούδης  αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού κόλλησε ελάχιστα στην λάσπη με αποτέλεσμα το σουτ να είναι αδύναμο δίνοντας την ευκαιρία να μπλοκάρει ο Ιωακειμίδης, από το σημείο αυτό η διαιτητική τριπλέτα έβλεπε μόνο  φάουλ των γηπεδούχων σπρώχνοντας τους φιλοξενούμενους στην περιοχή του Αχιλλέα (15 στον αριθμό) για να έρθουμε στην φάση του 80΄ όπου σημειώθηκε το μοναδικό γκόλ το οποίο κατοχύρωσε προκλητικά ο κ. Μαντάκης  αφού έκλεισε τα μάτια σε δύο διαδοχικά φάουλ που σημειώθηκαν στον Ηλιάδη , δεν υπέδειξε το καταφανέστατο χέρι από τον επιθετικό της Ειρηνούπολης με το οποίο τροφοδότησε τον Τσειρανίδη που εκτός του άλλον ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ πριν προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων , με  αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη  μεταξύ των παικτών και τον δύο ομάδων για να διακοπεί το παιχνίδι για 5΄περίπου λεπτά μέχρι να κατευνάσουν τα πνεύματα. Η συνέχεια του παιχνιδιού κύλησε με κάποιες ευκαιρίες της Ειρηνούπολης χωρίς ωστόσο να καρποφορήσουν βρίσκοντας τους με το σφύριγμα τις λήξεις να πανηγυρίζουν μια μεγάλη αλλά ανέλπιστη νίκη , ενώ για την ομάδα μας άφησε μια πικρία όχι τόσο για την ήττα αλλά για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτοί .

 Η διαιτησία του κ. Μαντάκη με των βοηθό του  κ. Παρισίου ήταν απαράδεκτη και μάλιστα από αξιολογημένους που σφυρίζουν και σε επαγγελματικά πρωταθλήματα., με μοναδική εξαίρεση του β΄ επόπτη  Παζαρτζικλή ο οποίος ήταν ο μόνος διασωθέντας σε αυτήν την τραγωδία.


                                      Συνθέσης:


Αχιλλέας Νάουσας: Ηλιάδης- Χαρατζίδης (72΄Σαμαράς)Μπαξεβάνος-Καραμεταξάς-Σύγγας-Σακελλάρης(77΄Μάραντης) Μπράτσης-Καραλιόπουλος-Γιάτσος(75΄Γιαμαλίδης) Παρθενόπουλος.


Ειρηνούπολη: Ιωακειμίδης-Μάνδαλης(61΄Κουκουράκης) Συμεωνίδης-Βαλδήρ-Αργυρίου-Τζειρανίδης-Καρυπίδης(64΄Παρσόπουλος)Λαμπριανίδης-Καραγιάννης-Έξαρχος-  Villaescu k.(78΄Πέτγαζλης)


Μετά το τέλος του παιχνιδιού το ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να προβεί σε διαμαρτυρίες στα τοπικά ΜΜΕ την οποία ανακοινώσαμε (κλικ εδώ)































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα